یکی از نقاط قوت این شرکت خدمات خمکاری مقاطع فولادی با بالاترین ظرفیت در کشور می باشد که همیشه تلاش این گروه بر ارائه خدمات با کیفیت به مشتریان خود بوده است، اکنون بالاترین ظرفیت خمکاری مقاطع فولادی در کشور را داریم و با تجربه خود حداقل محدودیت ها را برای طراحی سازه های خاص برای مشتریان خود ایجاد کرده ایم .
ظرفیت و توانایی
جدول زیر ظرفیت های شرکت اسپاد جهت خمکاری مقاطع پپروفیلی را نشان میدهد.
• ظرفیت خم و توانایی کنترل بزرگترین مقاطع
• طیف وسیعی از توانایی
• پیشرفته ترین سیستم خم در دسترس
• امکان تولید خم های متعدد
• سرعت و کارآمد تر در مقایسه با روش های دیگر
• کنترل کامل و ثبت فرایند
برای اطمینان استفاده از مواد موثر و کارآمد، قبل از سفارش انالیز متریال را ارائه می دهیم . این همکاری ما با مشتری باعث دستیابی به رقابتی بی نظیر و پیشرفت درست در بازاری است که به آنها خدمات ارائه می شود.
مقاطع فولادی و پروفیلی همیشه جزء مهم ترین مواد اولیه هستند که می توان از آن ها به شکل های مختلفی در تولید محصولات صنعتی استفاده کرد. صنایع خودروسازی، کشتی سازی، صنایع پتروشیمی و موارد بسیار دیگر، هرکدام استفاده های گوناگونی از این محصولات دارند. اما همیشه یک محصول با یک شکل خاص نمی تواند کارایی مورد انتظار صنعتگران را داشته باشد. به همین دلیل معمولا تولید کنندگان در کارخانجات تولیدی به کمک یک سری تجهیزات خاص از جمله غلطک، این مقاطع را به شکل رول های با کیفیت و انعطاف پذیر در می آورند. در این مطلب میخواهیم با رول مقاطع پروفیلی و کاربردهای آن بیشتر آشنا شویم.
همه چیز درباره رول مقاطع پروفیلی
خوشبختانه تکنولوژی آنچنان پیشرفت کرده که صنعتگران برای تهیه متریال مورد نیاز خود با هیچ گونه محدودیت خاصی مواجه نیستند و می توانند بر اساس شرایط کار و نیاز خود محصولات را به صورت سفارشی سازی شده تهیه کنند. در گذشته مقاطع پروفیلی تنها به شکل پروفیل باز و پروفیل بسته و در انواع مستطیلی و مربعی به بازار عرضه می شدند. اما امروزه این محصولات را می توان با تنوع بالاتری از بازار تهیه کرد.
تولید کنندگان به کمک غلطک های بخصوصی مقاطع پروفیلی را تحت فشار قرار داده و عملیات خم کاری را بر روی آن ها انجام می دهند. با اعمال خم کاری، محصولاتی به صورت رول مقاطع پروفیلی تولید می شوند که از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار هستند.
فرایند خم کاری پروفیل با توجه به نوع آن به روش های مختلفی انجام می شود و محصول در نهایت با ضخامت های متفاوتی به بازار ارائه می شود. البته بایستی بدانید که تولید رول مقاطع فولادی به همین سادگی ها نیست و نیاز به تخصص و مهارت و تجهیزات کافی دارد. برای آماده سازی رول مقاطع پروفیلی از دستگاه های مختلفی استفاده می شود و به همین جهت معمولاً محصولات با مشخصات و ویژگی های متفاوتی در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرند.
نکات مهم در تولید رول مقاطع پروفیلی
در این بخش با یک سری از نکات مهم در رابطه با تولید رول مقاطع پروفیلی آشنا می شویم.
• زمانی که قرار است برای تولید رول مقاطع پروفیلی قطعه مورد نظر بین غلطک ها قرار بگیرد، غلطک مرکزی عملیات خم کاری را با اعمال فشار بر روی قطعه انجام می دهد. اما شدت این فشار میبایست کاملاً معقول و استاندارد باشد، به گونهای که نه به قطعه آسیبی وارد شود و نه عملیات خم کاری ناقص بماند. (این فشار از میزان استحکام تسلیم قطعه بیشتر است.)
• برای عملیات خم کاری نیاز است که مقاطع پروفیلی درون قالب های خاصی قرار بگیرند. اندازه و شکل قالب از قبل تعیین شده و بر طبق نظر و درخواست مشتری مورد استفاده قرار می گیرد.
• برای خم کاری مقاطع پروفیلی نظیر H, I, U، می بایست علاوه بر غلطک های اصلی از یک سری غلطک های جانبی متناسب با ویژگی های قطعه نیز استفاده کرد. وجود این غلطک ها باعث می شود تا در حین عملیات خم کاری، مقاطع به درستی کنترل شده و اعمال نیرو بر روی آن ها به درستی انجام شود. در صورتی که تولیدکنندگان به این نکته مهم دقت نداشته باشند این امکان وجود دارد که رول مقاطع پروفیلی دچار اعوجاج یا دفرمگی شوند.
متالوژی نورد فولاد
برای خم کاری مقاطع مختلف، قطعات در قالب های مختلف و متناسب قرار می گیرد در خمکاری مقاطعی نظیر H ،I ، U در جهت جان علاوه بر غلطک های اصلی نیاز به غلطک های کمکی و متناسب با مشخصات قطعه دارد که این غلطک ها مقاطع مورد نظر را در جهت های مختلف کنترل کرده تا اعمال نیرو به صورت صحیح صورت گرفته و قطعه پس از گذشتن از بین غلطک ها دچار دفرمگی و اعوجاج نگردد.
همانطور که گفته شد تنش اعمالی باید بزرگتر از استحکام تسلیم باشد تا قطعه پس از گذشتن از ناحیه الاستیک وارد منطقه پلاستیک شده و حداقل Spring Back را داشته باشیم و همانطور که در شکل مشخص است تنش کمتر از استحکام تسلیم ناپایدار خواهد بود.
با فرمدهی به روش سرد پدیده کار سختی ایجاد می گردد که این کار سختی بستگی به شعاع مورد نظر و هندسه قطعه دارد. که نتایج تنش و کرنش در نمودار بالا نشان داده شده است که در اثر کار سختی انعطاف پذیری قطعه پایین آمده است و شکنندگی قطعه بیشتر می شود.
در قوس خارجی قطعه کشیدگی ایجاد می شود و ضخامت دیواره نازک تر و در قوس داخلی قطعه دچار لهیدگی و ضخامت دیواره بیشتر می شود که در شعاع های پایین در قوس داخلی تمایل به اعوجاج وجود دارد که تلاش ما در سال های گذشته انجام قوس های کم با کمترین اعوجاج ممکن بوده است.
فرایند
در فرایند خمکاری مقاطع پروفیلی پس از قرار گرفتن پروفیل مورد نظر در بین غلطک ها، با اعمال فشار غلطک مرکزی (اعمال نیروی بالاتر از استحکام تسلیم قطعه) خم ایجاد می شود و نیز با حرکت دورانی غلطک ها خمکاری به صورت متوالی صورت می گیرد و شاهد ایجاد قوس در مقطع مورد نظر خواهیم بود.
هنگامی که مقطع از طریق غلطک به حرکت در آمده، در برخورد با رول سوم آن منحرف خواهد شد. انحراف ایجاد شده به موقعیت غلطک بستگی دارد، انحراف بیشتر خم شدن بیشتر مقطع رابه دنبال خواهد داشت.